Alkohol og kunst

”– Jeg kan i høj grad føle med misbrugere og har stor respekt for deres kamp imod afhængigheden, men jeg giver ikke noget for myten om den drikfældige kunstner. Og jeg kan ikke udstå klicheen om de ’indre dæmoner’. Fint skal det åbenbart være! Mange kunstnere mener, at deres druk skyldes, at netop de er nogle særligt store og følsomme personligheder. I virkeligheden bliver de fleste temmelig hurtigt til den samme aggressive og selvmedlidende åndspygmæ. Alkohol er rasende farligt, for jeg tror faktisk, at det i begyndelsen kan åbne for nogle sluser i skriveriet. Men lige så umærkeligt vender det. Først gør spiritussen kunstneren langt bedre, end han troede muligt, men før man får set sig om, er han i stedet blevet meget dårligere, end han kunne være.

– I dag kan jeg da godt lide at drikke bajere, men det har intet med poesi at gøre. Jeg gør det af den samme banale grund som min nabo. Fordi det smager og er sjovt og befriende at blive fuld.”

Fra Rune Skyum-Nielsens interview i Ud&Se, april 2012 (PDF).

 

DIVERSE

BLA BLA BLA

Nørreport Jokum Rhodes univers Taxichauffører i USA Kønsbehåring Værtshuse Taknemmelighed Ib Spang Olsen Kristendommen Nikotin Kunststøtte Inger Christensen Per Højholts humor Ole Sarvig 70ernes tarvelighed Film fra 70erne Niels Thomsen At køre motorcykel Lukningen af Nørrebrogade Om tv-udsendelsen “Bazar” Arvesynden Høflighed Erik Stinus Modernitet og kristendom Edgar Allan Poes fortællinger Eksorcisten Læsning Ord Mening og betydning Hilsner Jørgen Leth Den uforskyldte nåde Kyrie og gloria On the Road Jazz & Poetry At være digter Avantgarde og avantgardisme Alkohol og kunst Arbejdet med Rystet spejl Noter til digte Anmeldelser Generationer Forholdet mellem liv og værk Hvad der rører sig Nuet og erindringen Hvad der arbejdes på nu Videnskab og kunst Samarbejde med andre kunstnere Demokrati versus småligt føleri Klaus Lynggaard som erindringskunstner Forskellen på arbejdet med essays og lyrik